Προϊόντα

Πυρότουβλα: Είναι οι τεχνητοί λίθοι με τέτοια φυσική και χημική δομή ώστε να αντέχουν σε παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 600◦C ). Πρώτη ύλη παραγωγής τους αποτελεί η πυρίμαχη άργιλος.

Οι κυριότερες ιδιότητες των πυρότουβλων είναι εκτός από την αντοχή τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, και η μη παραμόρφωσή τους και η αντοχή τους σε απότομες μεταβολές θερμοκρασίας.

Οι διαστάσεις και τα σχήματά τους ποικίλουν ανάλογα με την εφαρμογή για την οποία προορίζονται.

Χρησιμοποιούνται σε μεγάλη έκταση στις βιομηχανίες για την εσωτερική επένδυση κλιβάνων, καμινίων, εστιών, καπνοδόχων και γενικά όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες.

Πυρίμαχα μπετά: Είναι εκείνα που λόγω των χημικών και φυσικών τους ιδιοτήτων μπορούν να εφαρμοστούν σε περιβάλλοντα με υψηλές θερμοκρασίες.

Η περιεκτικότητά τους σε πυρίμαχη άργιλο και σε αλουμίνιο τα καθιστά ανεκτικά χωρίς να υφίστανται καμία αλλοίωση σε αυξημένες θερμοκρασίες .

Χρησιμοποιούνται σε φούρνους βιομηχανιών με υψηλές θερμοκρασίες.

Μονωτικά μπετά: Είναι τα μπετά που χρησιμοποιούνται ως μόνιμη μόνωση των επιφανειών στις οποίες εφαρμόζονται προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη ενεργειακή τους απόδοση.

Είναι χυτά υλικά και για τον λόγο αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δάπεδα, τοίχους και οροφές.

Πυρίμαχη λάσπη – Πυρόχωμα: Είναι το πυρίμαχο μείγμα χημικής σύνθεσης το οποίο διαλύεται με νερό και δεσμεύει (κολλάει) τα πυρίμαχα αντικείμενα (πυρότουβλα).

Έχει την ιδιότητα να σκληραίνει στις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα ισχυρό ¨δέσιμο¨ στα υλικά στα οποία τοποθετείται.

Χρησιμοποιείται κυρίως για την εσωτερική επένδυση των βιομηχανικών κλιβάνων, σε υψικάμινους κ.α.

Ορυκτοβάμβακας: Πετροβάμβακας ή υαλοβάμβακας ονομάζονται τα ινώδη μονωτικά υλικά τα οποία είναι άκαυστα λόγω της ανόργανης σύστασής τους.

Η παραγωγή τους γίνεται με τήξη των συστατικών τους σε υψηλές θερμοκρασίες και διατίθεται σε ρολά ή πλάκες.

Προσφέρουν εξαιρετική θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντίσταση στην φωτιά και χρησιμοποιούνται σε λέβητες, δεξαμενές, αεραγωγούς, σωληνώσεις κ.τ.λ.

Αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 1.000◦ C ενώ για υψηλότερες θερμοκρασίες χρησιμοποιείται ο κεραμοβάμβακας.

Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους

Συμπληρώστε τη φόρμα για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας εντός 24 ωρών.
* Ονοματεπώνυμο:
* Τηλέφωνο:
* E-mail:
* Ιδιώτης ή εταιρεία;